“I only drink Champagne on two occasions, when I am in love and when I am not” – Coco Chanel

Wat kan Smaakmaat voor restaurants betekenen?

Sommelier on demand

Niet ieder restaurant kan zich een sommelier veroorloven of wil er een. Ik kan jouw sommelier on demand worden en kan me aanpassen aan jouw wensen, maar ook aan je budget. Ik kan je wijnkaart samenstellen en adviseren in goed wijn-spijscombinaties. Ik kan namens jou de wijn en andere dranken bestellen. Voor alle duidelijkheid: Ik ben niet je leverancier, dat blijven gewoon de leveranciers die je al hebt. Ik zit er ook niet tussen. Mijn belang is dat van jou en daarom werk ik volledig onafhankelijk. Wel kan ik, desgewenst, je aan leveranciers voorstellen die meestal klein en gespecialiseerd zijn in bepaalde wijngebieden.

Je kunt dus op veel manieren gebruik maken van mijn diensten:

  • wijnadvies en wijn-spijsadvies
  • voorraadbeheer, inkoopbeheer, kwaliteitsbewaking
  • samenstelling wijnkaart en productie ervan
  • sommelier en gastheer per dag of periode
  • instructie en begeleiding van je personeel op wijngebied en gastadvies
  • wijnworkshops in je bedrijf organiseren en begeleiden
  • wijn-spijsdiners organiseren en begeleiden

En wie ben jij dan?

Je bent een restaurant dat wel wat hulp kan gebruiken. Je bent kwaliteitsbewust en wil het allerbeste voor je gasten. Je hebt een hoger dan gemiddeld serviceniveau maar dat zegt nog niets over je prijsstelling. Ook voor een eetcafé kan ik wat betekenen als dit tenminste de ambitie heeft om mooie dingen met wijn en spijs te doen. Een wijnkaart van 5 tot 15 wijnen samenstellen is een prima uitdaging, maar zijn de ambities echt gastronomisch dan kan ik daar ook heel goed in meegaan.

Zit je vast?

Nee, jij niet aan mij en ik ook niet aan jou. Ik hou van flexibiliteit en besef dat een relatie niet met contracten kan worden dichtgetimmerd maar gebaseerd moet zijn op vertrouwen. Zo'n relatie kan ook sleets raken of verstompen. Als de click er niet meer is, dan moet je gewoon kunnen stoppen. Dat kan dus bij mij heel gemakkelijk en zonder opzegtermijn.

Meer weten?

Vraag gratis een dagdeel Smaakmaatcounseling aan. Minimaal 2,5 uur onderzoek op je bedrijf en binnen een week een rapportage en afrondend gesprek.